Bilintresset tar över…

Ja jag vet vart mina begränsningar går men lik förbannat så satsar jag som en enveten geting som inte hittar ut genom fönstret när den lyckats flyga in i en bostad.

*Surr surr surr… bonk!*

Men jag ska ge mig fan på att bilen ska va värdig pengarna, den är rolig att köra, den är rapp, den är styv, man känner hur den mår genom hela kroppen och fan den har potential. Men snålhet och tidsbrist betalar sig inte i längden, man får ha tålamod och planera sin budget. Så anledningen till att jag gnäller att kopplingen äntligen gav upp igen efter ett slarvigt arbete av en sponsor tyvärr. DOCK så kompenseras detta utav annat så jag är inte bitter… Inte helt iaf…

Dock svider plånboken ännu en gång men man ska inte gnälla för mycket, det kan bli jävligt bra ändå. För nu får man saker bytt och renoverat som man inte annars skulle… Och jag vet att du finns där ute, du där, med en stor snus under läppen som skrockar åt mitt inlägg här och tycker;

-“Meh vaf’n det är ju ba’ att skruva ner sket’n och ta kofot’n sen dra åt den dära och a’n skit serru…

Jaja visst, har man den tiden, det garaget och inte arbetar med sånt som jag gör så absolut kan man det. Men nu är det en inlärnings process för den som inte har alla “verktygen”, bygger ett klubbnamn och lär sig utifrån misslyckanden.

-“Trial and error!”

kallas det och är inom systemvetenskapliga teorier en metod som bäst lämpar sig på befintlig kunskap där man redan vet att det kan gå snett. Då ser man oftast över om man är rätt person i fråga att ge sig på det eller om man tjänar på tidskonsumtionen och att budgeten håller.

Så man lär sig av misstag genom att låta saker bytas ut i rätt skede, rätt delar och rätt folk om man är nöjd. Lära sig av andras byggen och lägger istället fokus på att bygga på det som får gå sönder om det skiter sig. Så resonerar jag och det verkar gå bra, för jag har fortfarand alla fordon kvar till skillnad från så många andra i bilscenen som köper, säljer, skrotar och börjar om cykeln om och om igen. Visst pengar har värde och ska man ha korta tafatta drömmar där man inte vågar njuta av vad man äger så får man väl göra det valet…

Jag väljer hellre att njuta när jag har fått det jag slitit för, känslan att;

-“Detta har jag skramlat ihop till, nu har jag min dröm framför mig!”

…är en fantastisk känsla. Att inta bara få något gratis, utan att få kämpa för det med blod, svett och pengar är heder på något sätt.

Så vad som vankas är att Celican ska få Steg 1 Exedy koppling med allt kringgillande samt att komforten ska äntligen komma tillbaka med en fungerande AC-kompressor. För den ska faktiskt också vara skön att ha när den blir så förbannat het om somrarna…

Det kommer bilder och mer feed om utvecklingen men denna sommar är brutal med sysslor just inom bilscenen där GHG tagit många steg att närvara i och lyckats skaffa klubbgarage.

Fig 2: Lite uppdateringar på Celican… Stay tuned 😉

-”Trial and Error folks…”

Fig 2: Kunskapen växer…