Ibland blir man imponerad över hur tekniken faktiskt underlättat med tiden nu till skillnad från förut när man iaf var en support tekniker. Då fick man verkligen släpa på utrustning för att bara få en dator/server speglad på sin mjukvara eller göra backups.

Fig 1: Den här lilla skiten, en liten SanDisk på 32 GB löste hela baletten för oss, ingen backupserver, massa diskar eller konfar behövdes… Fyfan va skönt…

Jag och min assistent lyckades med knappt en suck att Ghosta (från Symantec) 24 st Datorer på rad i loppet av 2 eftermiddagar. Idag kan vi alltså få en image på en USB sticka som samtidigt kan boota upp Ghost (från tools skiva som Datanova knåpat ihop) och låta oss köra över all data. Pang så har man ett maxat Windows 7 i 32 Bitars gränssnitt utan lull lull och onödigheter. Men inte bara det, datorerna i sig är gamla IBM ThinkPad R51 2887 med Pentium M 725 1.6 GHz och 2 GB i Ram, men det går faktiskt riktigt snabbt?

Fig 2: Mega Ghostning på G…

Man står rätt så förvånad över att man faktiskt lyckats få in ett nytt OS på en gammal dator som i och för sig bara ska kunna agera tunnklienter med även virtualisera ett annat OS med affärssystem ifall något skulle krisa. En känsla av balans man sällan får som IT människa att man faktiskt inte behöver slänga allt och köpa nytt hela tiden…

Ovanligt och tillfredsställande… Man förväntar sig fails hela tiden men så plötsligt så funkar saker bra… Det är inte normalt…