Självklart så ska man ju svettas när man är på semestern, jag kan inte tänka mig något annat sätt att spendera det. Jag menar ju självklart träningen för er perverterade läsare som tänker på annat.

Som jag skrivit sen tidigare så har jag ju varit i Berlin några gånger förut och tränat och varje gång så känns det riktigt gött, den enorma lokalen, det vadderade golvet och läktarna runt om får en att känna sig riktigt ball. Hela stället ryker av svett från olika arter som tränar i byggnaden. Innan jag kliver in för andra gången den här semestern så trummar ett Capoeira gäng i full rulle och jag kan stå på läktaren ovanför för att filma…

Fig 1: Capoeira klubb på skolan…

Känns som en art jag kommer att prova på i framtiden, bättre akrobatik och starkare armar är vad jag behöver just nu efter alla andra skador jag lyckats samla på mig under den tid jag tränar mycket hårdare arter utan akrobatik =p

Hursom tillbaks till min art som jag tränar, eftersom jag varit sjuk som en hund hela vägen till Berlin så hade jag inte tid nog att hålla kroppen igång, men man hade ju semester som tur var. Nu var jag mer pepp än något efter att komma in på andra träningen och får köra hårt, min vän Andrej som jag bodde hos hade halva passet och jag fick vara slagpåsen. Vilket jag tycker är hur kul som helst, speciellt när man får träna i andra länder och visa nybörjare hur lätt olika klubbar kan komma in på samma plan och träna utan begränsningar. Efter ett rejält pass med grunder så tränas det i den lilla lokalen där vi fokuserar rejält på sparring. Andrejs tjej är ju från en riktigt intressant Karate skola med grunder jag inte sett förrut, hon är omkring 1,65 och vägde ungefär lika mycket som mitt ena ben. Men jevlar vad det kändes, känslan av att sparras med henne var ungefär lika illa som när små japanskor kastade runt mig i Kyôto i somras, Nostalgisk smärta 😉

Fig 2: SK i Berlin!

Efter träningen så har vi alltid sedvanligt givit oss ut för att öla till det ordentligt, öl är något Berlinarna använder som energi efter ett hårt pass 😉

Fig 3: Andrej och Ilaria…

Fig 4: Träningen slutar aldrig för vissa såklart, som Sven visar här… Bredvid Annas pepparkakor som vi bjöd på till klubben 😉

Så slutet gott alltid gott, förutom att jag lyckats stänga ute Andrej från sin lägenhet fick jag reda på nyligen, en läxa för er alla som tror att Svenska lås finns över hela världen, så är alltså inte fallet. Ha aldrig nyckeln till Lägenheten/Huset i hålet innanför och sen slå igen dörren om den har en normal spärr… För tydligen så lyckas man “deadlock“:a sig och det kommer antagligen kosta mig 4000 kr att fixa…

Det var en billig semester som fort blev dyr, men som tur är så fick jag iaf slåss och dricka mycket öl…

Fig 6: Den här drycken utlovade dock ingenting…