Shit… Varje dag har vi varit ute och kollat på saker nu sen nyåret och det finns för mycket att se för att hinna med på bara en vecka. Av alla gånger som jag varit här och tränat så har jag inte haft tid att kolla på alla sevärdheter, förens nu 😉

Fig 1: Berlin i sin prakt på kvällen…

Kulturarven samt den komposition av importerad kultur är väldigt intressant om man jämför med t ex Sverige, som verkar mycket mer traditionell med vad dom smäller upp på gatorna. Museerna skall vi ju klart nämna att dom har alla möjliga kulturer samlade från större delen av världen…

Vi har besökt allt från TV-tornet till den judiska Museet där man blev rätt nedstämd över all död den symboliserar. Rummen var nästan provocerande där när man plötsligt knallade in i ett mörkt och kallt rum där det inte fanns mer än betong att stirra på, eller ett helt rum med ansikten av metall liggande på ett golv. Det skulle tydligen symbolisera alla Judar som saknas i Tyskland sen andra världskriget…

Fig 2: Den dåtida stämplandet av Judar…

Fig 3: Någons provisoriska brillor…

Fig 4: Rummet med ansikten…

Men emellan allt elände så fanns det ljusglimtar från den hebreiska kulturen där önskan om frihet och vänskap predikades, vi beslöt oss för att hänga upp våra önskemål i trädet med allas drömmar…

Kvällen har vi avrundat med att gå till fina restauranger och äta god mat samt dricka lyxigt öl, samt upptäcka mer eller mindre diffusa rätter…

Fig 5: Nazi Soppa hos den lokala Italienaren t ex…

Mycket kultur som sagt, överallt…