Jag kanske ska ta och berätta hur min dag ser ut här och hur jag bor mer än vad jag bara upplever var dag. En vanlig vardag här under en veckodag skiljer sig inte så mkt från den andra, alla butiker är öppna, ingen tar semester, alla verkar ha nånstans att vara.

Fig 1: Raizan! Stort och fint, jag bor längst upp! Servicen här är otrolig, man bara nämner vid disken vad man behöver och så är dom uppe i ditt rum på 5 blanka. 3200 kr betalar jag för 20 dagars vistelse här, det är nästan som om man kan flytta in här.

Kl 8 skriker dom godmorgon i högtalarna här på Raizan Hotellet, efter det så förklaras det att frukost finns att köpa för 200 yen nere vid receptionen. Gratis kaffe/Te ingår såklart, jag dricker det i kopiösa mängder. Man får 2 skivor bröd, ett litet paket yoghurt eller lime till, samt sylt eller margarin till brödet. Och av någon anledning en glad kniv som skrämmer mig varje gång.

Fig 2: Alltså dendär kniven FREAKS ME THE HELL OUT!

På rummet kan man knacka sig igenom kanalerna och se dåliga actionserier, en av mina favoriter är en polis som löser brott som McGuyver fast han spöar skiten ur dom och jagar dom med en hottad gammal Japansk racer. 80-talet rockar…

Eftersom jag är på hotell så har jag ju deras digital-TV utbud så jag har ett gäng kanaler, mest reklam om nudlar och nyheter. Barnkanalen samt 24/7 pr0n finns med, det roliga och tragiska är hur nära barnkanalerna ligger porrkanalerna här. Första gången jag satte mig här framför tv:n och började zappa så trodde jag att Sponge Bob Square Pants blev misshandlad av en svärdfisk eller liknande, tills dom zoomade ut och jag insåg att detta är ju inte barnprogramskanalen. All ”sex” är nämligen censurerad här men jag tror rätt säkert att barn kan lista ut ändå vad som pågår om dom jämt brottas såhär på TV och mannen vinner. Fyfan… Stackars Sponge Bob…

Mitt rum är litet men bekvämt, det är en mjuk och luftig matta i vad jag tror är bambustrån fint vävda i ett tätt mönster. Man kan sitta vart man vill här inne, känns lite som ett fint litet ”hoppslott” i princip. Jag har en bra kyl där jag får plats med rätt mycket mat, jag äter ju var 3:e timma för att kroppen inte ska vrida sig i plågor pga all träning, så det blir svårt att inte ha mat i närheten.

Fig 3: Litet och bekvämt, fjärrar till allting, 2 AC;n i taket också, du kan frysa här inne om du känner för det. 😉

Maten köper jag som nämnt på ”Supa Tamade”, det är lite annorlunda såklart och jag skulle kunna jämföra detta med typ Netto fast det finns färskt lagad sushi, kötträtter med nudlar och massa äcklig friterad mat nere vid köttdiskarna. Summorna är löjligt små, för 20 kr har du en tallrik sushi t ex.

Fig 4: Färdig mat, som är relativt nyttiga.

Mat och dryck är jättebillig här, jag äter jämt påvägen när jag är ute. En av dom restaurangerna är ett litet hak här i hörnet på torg-gatan, går inte att missa för det är den enda skylten med romanji under katakana och hiragana skriften av de rätter som finns att köpa. Dom serverar mat man kan känna igen lite bättre, som strimlad biff och ris eller omelett med ris osv.

Fig 5: Torg-gatan, shopping och mat överallt. Redan kl 9 så sätter dom igång och öppnar… Allt… Sen stänger dom en stund och sen är dom öppna igen nästan hela kvällen…

Iaf, utanför går sirenerna nästan jämt, är det inte konkurrerande brandstationer som är ute på äventyr så är det poliserna som ska jaga nån eller en ambulans som behöver hjälpa någon. Men ALLA kör långsamt… Alla uttryckningsfordon jag sett här har inte åkt snabbare än dom andra som kör på samma väg, detta är ju helt befängt för mig när man nästan blir rammad i Gbg t ex, t om spårvagns/buss-chaffisarna tycker att dom är utryckningsfordon. Bilisterna är dock väldigt ömma här, eller så är dom bara ömma mot mig när jag klantar mig över obevakade övergångsställen. Enligt min vän så är trafikreglerna här så gott som densamma som i Sverige.

När jag ätit min frukost och lunch så ger jag mig ut vid ungefär 13 och kollar stan som alltid. Utbudet är obegränsat, det finns olika affärer hela vägen, affärer mellan hyreshusen, mellan värdshusen, mellan badhusen osv… När man tröttnat och det är väldigt varmt ute, så går man bara till närmaste badhus och droppar sisådär 20-40 kr för att svalka av sig och ligga i en jacuzzi. Det finns massor med små badhus överallt så det är bara att välja och vraka. Vid 16-17 brukar jag numera gå till gymmet Oasis som jag nämnt sen tidigare. Den ligger en station med tunnelbanan härifrån Doubutsuen-Mae till Tennojieki-Mae Station. Jag brukar gå härifrån för det tar knappt 5-10 min. Abeno Lucias heter byggnaden och den syns tydligt från där man går, det var dendär gigantiska varuhuset jag pratade om tidigare. Ett gymkort för att prova en vecka kostade mig ca 200 kr och då är det pool, badhus, gym, massagestolar samt personlig assistans om man vill. Ibland går jag bara dit för att simma och tvätta mig i badhuset istället för att använda Raizans badhus, det är inte lika stort och fräscht som hos Oasis.

Fig 6: Tunnelbanan är ganska lätt att ta sig fram med om man fattar vad som står, annars finns det oftast personal i båset bredvid som kan betala åt dig. Ungefär 15 kr tar det att åka till olika stationer med samma linje, det står på tavlarn framför dig vad det kostar och vilken station du ska till. Du får en liten papperslapp som du lägger i en automat påvägen in till tunnelbanan och påvägen ut från tunnelbanan, så tappa den inte annars får du betala för att komma ut 😉 På skyltarna omkring hittar du oftast en “karta” som visar alla stationer i rad med pil, även med romanji så du kan se hur många hållplatser du är ifrån där du ska.

Påvägen hem sätter jag mig på dendär lilla krogen och äter middag, nått med mkt kött och ris, det kostar mig 30-40 kr.

Sen är det tillbaka till Raizan, där jag kan slöa framför TV-utbudet igen, finns massor med filmer att hyra helt gratis nere i receptionen, mina favoriter är ju såklart Arnold och Dolph filmer. Annars kan man ju välja att se Sponge Bob Square Pants bli misshandlad, men det blir lätt trist i längden…

Fig 7: Dolphan, min homie…

Idag ska jag tvätta också, tvättmedel finns för 10 kr i receptionen, tvättmaskinen tar 10 kr för att tvätta… Man har allt här!