Som kund till Atea så var vi bjudna på det årliga spektaklet. Alla sponsorer var på plats och mycket leksaker skulle testas. Och mycket mycket mycket lyssna på Kund Case. Samma babbel varje gång är ju hur kommuner och skolor köper in Paddor, hur det gick och varför. Det är tydligen väääääääääldigt intressant varje år.

Fig 1: VD:n säger “Tjipp och Hej” samt drar en väldigt lång lista på gamla Göteborgsskämt under dagens presentationer. Folk skrockar på kommando för hövlighetens skull men alla kan ju inte vara karismatiska, det var ändå ett bra försök... *ryggdunk*

Fig 2: Ja det var bara att öppna öronen och filtrera säljsnacket till den egentliga funktionen man sökte. Påfrestande är det alltid men kul på samma gång när man hittar dom små godbitarna man inte visste fanns.

Det var ett upplyft från Atea IT Camp som vad för oss som gick senast, ganska mycket sämre. Trotts det att Atea hade satsat helhjärtat på det eventet och debatterna kring IT/Molntjänster i samhället. Vilket föll platt då debatter inte riktigt blev av istället blev allt åsikter och “kund-case”. I år dock så var det förhållande visst ganska mycket säljsnack med det var gott om bra genomgångar av nya tekniker inom virtualisering, lagring och app-streaming av olika slag.

Fig 3: Min favorit, den elektroniska blöjan. Bra idé eller sorglig? Har vi så dålig framförhållning på sjukvården nu att vi måste sätta sensorer upp i röven för att få vård?

Vi fick även undersöka Oculus Rift brillor och leka fågel i en projicering som skulle likna någon slags virtuell stad som var bebodd av sponsornamn Atea har samarbete med. Kul! Svårt att krascha ner i fontänen eller flyga helt rakt men det var en upplevelse iaf.

Fig 4: Man såg ut som en mupp helt klart men det var det värt!

Helt ur kontext stod en ny Xbox maskin med fet bilspel i som vi unga nördar fick game:a. Det var något man skulle vinna och ha bra tid per lap, brydde mig inte så mycket om orsaken eller vad dom sålde. Det var tidsfördriv!

Fig 5: Whatever xbox med whatever generisk bilspel. Det var bråligt (bra-dåligt)…

Kvällen rundades upp med Jan Bylunds stand up under middagen som var ett väldigt bra uppträdande. Tror inte jag varit på en enda stand up med Jan Bylund där ingen skrattar så tårarna sprutar, killen kan sin social engenieering helt klart smiley

Fig 6: Jan Bylund, the man, the legend…

Tips att hålla ögonen på från mässan:
* Microsoft överhypade Tablet/Padda “Surface” maskin som faktiskt var bra i första glans. Den har bra touch och bra maskineri, ironiskt nog har dom introducerats stylus pennan igen som en “new feature”… smiley
Fig 7: Ja se själv, det funkar?

* Windows 10 som ser ut som det skit man faktiskt sökte i 8:an med start menyn, dock lovar dom samma modul-anpassad platform som ska passa alla maskinvaror den ska ligga på, det återstår ju att se…

* Nya Lenovo Tablets på ingång som jag propsat på tidigare, med tanke på hur nöjd jag är med min x230 Tablet så kommer jag definitivt byta upp mig när det gäller. Enda nackdelen som vanligt; portar försvinner och donglar ska ersätta detta = fail…