Nästa inköp är inte en Apple produkt, det är helt sant…

Fig 1: Nu räcker det.

Jag bojkottar faktiskt och har redan en beställning för en IBM X-serie Tablet. Ni vet redan alla anledningar till varför jag väljer bort Apple ur mitt användande och det blir bara mer och mer tydligt för varje dag. Produkterna är fan inte bra, dom är skakigt utvecklade, mjukvaran börjar inte bli sämre, den är sämst redan nu. Det fanns en tid då ett operativsystem från Apple inte behövde ominstalleras för att den gick segare och segare, det var Windows som stod för den frustrationen. Idag är det tvärtom… Det är konstigt och frustrerande när saker vänder i funktionalitet och man saknar gamla versioner av saker. En PC idag är ju sjukt mkt snabbare och har mer tillval än en mac, varför stannade jag? Jo pga operativsystemet, det var primärt för mig, det var Unix i grunden och man kunde slappna av med att den var stabil och höll samma hastighet/kvalité. Idag är det inte så, jag bryr mig inte vad folk har för åsikter om detta för jag har använt både Intel PC m.m., Microsoft produkter, Apple produkter och ARM/PPC produkter etc etc… Jag vet vad jag vill ha och när system inte håller måtten längre.

Fig 2: Jag tror jag kommer vara lyckligare i mitt arbete när jag har denna. IBM har hållit länge och levererat med hållbar design…

Och jag går tillbaka till Windows 7 i botten och emulera FreeBSD för allt det andra, så har jag det jag vill. Kört Windows 7 på 4 olika maskiner hittills som arbetsstationer, 2 av dom är gamla datorer, verkligen inte känt några stora problem med dom alls. Snarare att dom bara gått bättre hela tiden, en av dom är en gammal Macbook i slamsor och en gammal stationär HP desktop på jobbet som styr övervakning, slides på en TV utanför kontoret, torrent seeder, RSS feed och labbdator på samma gång.

Jag kan ha som bäst, 6 remote desktop sessioner, Firefox, irc i terminal eller liknande, notes, adium och thunderbird igång på min nyare maxade Macbook pro. Men den klarar inte av en arbetsdag utan krascher, antingen hårdvara eller mjukvara som strular som inte går att identifiera men som händer för kanske 4 andra medarbetare utom mig som kör samma maskiner men olika OSX installationer… Det säger ju något om hur värdelöst en produkt börjar bli.

Idag har vi samtliga valt att hellre jobba i Windows 7 för att kunna arbeta utan fel, ominstallerat Macbookarna med just Windows för att det är lönlöst med det andra eller slutat använda Macbook helt.

Vi har accepterat för mycket skit från trendiga utvecklare under en allt för lång tid. Vi avancerade användare vet att saker inte funkar som det är tänkt och nya användare tror att det ska vara som det är.

LinkedIn posta en tydlig sanning: “12 Most Annoying Technologies as Chosen by Wired Commenters”