Det är läskigt men jag är både beroende av Google samtidigt som jag avskyr mycket med det. Det är nästan lite som med Windows och Microsoft produkter. Fast konstigt nog börjar Microsoft gå åt mer rätt håll med sina grejer (förutom Metro)… Det är dock en annan historia ni redan hört mig gnälla om så mycket innan.

Datormagasinet skriver på sin sida om “Personlig Integritet” att man bör skydda sig mot Google. Expressen och DN likaså… Det har blivit lite trendigt att ifrågasätta Google nu men det är kanske inte så konstigt, dom mappar verkligen allt du gör? Den med rätta kunskaper kan ju använda detta alldeles för väl och inte minst Google själva, men nu har vi ju även FRA och flera organisationer i USA som kommer vilja använda detta till sin fördel också…

Det är läskigt, det är konstigt och det är lite som om man har lust att avsäga sig även Google. Det finns givetvis sätt att kring-gå även detta med Mozilla +foxy proxy med chache tömningar och sen rensa sin profil på Googles “Översikt”. Men det kommer alltid finnas spår av vart du varit, surfat eller lämnat för text efter dig på nätet. På nätet är man inte anonym om man inte tar ett steg tillbaka och skyddar sig med alias samt rätt mjukvara.

Fig 1: Roligt men sant…

Ni minns ju mina fadäser med att ha “real name” på Google+ samt att appen började tanka upp mitt privatliv från mobilen bara sådär (även för många andra). Det går inte riktigt att ha övervakning på detta. Bilder på mig hamnar fortfarande på sociala medier utan mitt godkännande och det spelar inte så stor roll att man har ett bra alias eller gömmer sig med rätt mjukvara, du kommer ändå synas förr eller senare. Frågan är bara vart man syns och om man vill hittas på nätet?

Jag tänker mest på en skyddad identitet, eller att jag inte vill att nån ska se om jag tankar warez/musik m.m. Det är väl mitt moraliska val likt att kopiera saker hemma eller hos någon? Jag minns när detta var huvudfokuset av att identifiera personer online, nu handlar det nästan bara att arkivera varje enskild individ för att på så sätt kunna kontrollera personen? Sjukt…

Nästa gång du råkar pissa i en buske en Fredagskväll i stan när sinnet kanske inte är i sitt fulla bruk så bli inte förvånad om du är face-taggad samt att någon råkar like:a/g+:a det när en kamera fångar upp dig från Google car och du blir förevigad i Google’s databas för all framtid…

https://youtube.com/watch?v=fBVDp5eBMhU%3Ffeature%3Dplayer_embeddedFig 2: Snart i ett hus, nära dig… Hos dig…

Alltså tänk på saken, det kanske är roligt nu, nu kan man skoja om det. Vad händer sen?