Idag såg jag skräcken i ögonvitan…

Det är sant, det jag och mina vänner skojat om på konsultöl kvällarna vi haft varje Torsdag. Där vi satt och förlöjligade konceptet “community” och “metro gränssnitt” i Microsoft mjukvara i server utgåva. Där vi så skojfriskt satt och drog scenarion om att vi kunde “like:a” varandras webserver installationer och få experience points i serveradministration som loggades av våra aktiva Live ID:n. Som på samma gång skulle fungera som en “inklockning”.

“Peter har kommit till jobbet!” *plong*


“Henke har precis lagt till en feature i sin DC Server” *pling*

*10 experience points*

“Daniel ha like:at att Peter kom till jobbet” *fjong*

Roligt eller hur?

Tills…

Tills jag satte och plonkade runt lite extra på min testmaskin på jobbet som kör Windows Server 8 eller Windows 2012 som dom inte bestämt sig för ännu, där, i backup server funktionen krävdes något så fruktansvärt… Något som vi redan visste innerst inne, längst där inne i våra hjärnor som var ironi men vi kände ändå sanningen och skräcken av våra skämt… Det krävdes ett Live ID…

It has begun… smiley

Fig 1: Vanlig login… Skämt…

Fig 2: Vanlig dashboard i Server miljö… Inte skämt…

Fig 3: Vad tror du?