Äntligen Coilovers på plats, tack vare Daily Fresh och deras “kvällsmekande” så fick dom äntligen på dämparna och reglerade bra nog för att passa mina stora däck. Lite skrap dock pga kassa bussningar, men det ska vi också ordna.

Fig 1: The place…

Första upplevelserna:
* Fick tillbaka den lätta styrningen, behöver inte slåss mot ratten längre
* Hårdare läge sattes pga dom stora däcken men jag måste säga att man känner knappt någon skillnad, mer än att jag har lite lättare att skrapa emot däcken vid kasst väglag.
* Accelerationen har ökat markant! Bilen har slutat vobbla emellan turboladdningarna.
* Trycket mot vägen har ökat men har också blivit lättare att faila lite med styrningen om man får för sig att svänga eller hamnar i en dålig remsa av vägen.

Upplevelserna efter hjulinställningen och Bussningar:

//kommer snart

Fig 2: Min “operation”

Mitt intryck av killarna på Daily Fresh var mer som att få vara i ett klubbhus där man snackar fram bra lösningar och provar. Istället för att få en fingerknäpp på näsan där man säger

– “Såhär är det.”

…det är något som jag har saknat hos många mekaniker, antagligen för att dom är stressade har mycket att göra men också att dom har inte riktigt tid att analysera för mycket om vissa reparationer när dom kanske gjort det gång på gång. I mitt fall, då jag gärna vill lära mig något samtidigt så är det viktigt för mig att få vara med i processen så jag förstår vad jag måste lära mig för att kunna ta hand om en sån modifikation eller reparation i framtiden.

Fig 3: Många projekt i garaget!

Kontakta mig eller relevant bekant som känner Daily Fresh om ni vill ha proffs hjälp med era framtida projekt smiley

OBS: D2 Coilovers var köpta från Street Performance under höstkampanjen förra året!