Japp ni läste rätt, en ePAD och nej det är inte jag som byggt nått skumt igen utan det är faktiskt en helt “genuin” tablet kopia, i det här fallet en liknande “iPAD” klon, fast mindre och “sämre”. Beror hur man kollar på det, den är mindre, mer portabel, klarar kringutrustning, kör Android 2.2 (egentligen inte 2.2). Äkta kines “bajs” som man kallar det, för det är billigt men funkar. Köpte den som en julklapp åt en väninna och hon har väl varit “nöjd”. Men eftersom alla är “brand”-skadade, speciellt kvinnor… (ursäkta)… Så var det en mening som “Varför inte en iPAD”…

Jo, ni som läst mina hatiska inlägg om mac och apple kanske inser att detta är ännu ett gnällinlägg men “bare with me”…

Varför skulle det vara en iPAD? Till att börja med så är du begränsad, du har ju knappt möjligheten att koppla på något om du skulle behöva, vad händer om du inte har wifi eller 3g, då är du körd. Vad händer om du skulle vilja köpa ett case till den som inte är gigantiskt eller tar lika mkt plats som ett A4 block. Eller om du är rädd att den ska paja för den är dyr. Nu vet jag inte om alla skrivarproblem eller att man är beroende av en host dator med dom nya iPADdorna men jag bryr mig inte för dessa problem har redan varit löst för Android paddor ett bra tag sedan? Dom hanterar mer som en PC-tablet än Apples egna “unika iPAD”…

Hon är sådär nöjd, hon kan inte impa på sina kollegor och vänner att hon har en iPAD (som alla andra). Men vem vet, hon kanske ser ljuset med tiden…

Här är specen:
WM8650 (WonderMedia) 5″ / 7″ / 8″ / 9.7″ (10″) Tablet

Model: WonderMedia WM8650
Android: Froyo (2.2)
Kernel: 2.6.32.9-default
Build: generic-eng 2.2 Froyo

Cpu Info:
Name: ARP926EJ-E rev 5 (v5l)
Freq: unknown
Cores: 1
Architecture: 5TEJ
BogoMIPS: 797Mhz
Hardware: WMT

General specs:
Processor: VIA8650
Frequency: 800MHz
Memory: RAM 256M
Flash Memory: 2GB (* on 4GB: System: 2.23 GB, Local: 1.77 GB)
Speaker: 8 / 2W
Microphone: Internal
Reset Button
Power button voice + _
Display Resolution: 800*480
Screen size: 7 inch / 8 inch / 5 inch / 9.7 inch / 10 inch
TFT: Resistant touch screen
Touch screen: Supports resistive touch two points (*if hardware is compatible)
Camera: 1.3MP
GPS: No
Bluetooth: No
3G: external 3G function
Video: Support 1080P Movie (mpeg…)
G-Sensor: 4 way G-sensor * (actually a WMT 3-axis accelerometer!?!?)
Network: WiFi IEEE 802.11b/g
Audio port: 3.5mm Headset
USB: 1*MINI 5PIN USB PORT 9V 1.5A DC-IN
SD: TF up to 16GB
Operating System: Android 2.2
Flash: v10.1 (evaluation version only, Adobe dropped the arm5 support for flash, this is the only version there is)
Adapter: DC 9V 2A

//pris får ni hitta själva smiley

Så vad gjorde jag för att höja värdet? Jo… Vi pimpa den…

Fig 1: Visa mig om det går att göra detta med en iPAD… Ja det går att navigera med plastskyddet på, nästan ingen skillnad.

Fig 2: Fan ta att jag ska behöva “synca” saker jag vill se eller lyssna på, en stor USB SanDisk 32GB går så jävla mycket bättre… Hur många gånger har inte du snott data från en vän på en USB sticka? Inget wifi, mobilt eller blåtand? Inga problem, hej farbror TP kabel…

Fig 3: Ska jag sjunka så lågt så jag ska gilla något från apple, så är det min iPhone 4S. Den funkar, den är inte cepe, den är inte seg och den är liten. Vill jag ha den större så köper jag väl en iPAD och använder den som telefonlur då, det är ju ändå exakt samma skit? Hur som, ePAD:en är 3 iPhone 4S storlekar ungefär.