STP will you mary me?

Besiktningen på den “nya” GT:n gick som på räls. Inte nog med att den börjar bli betraktad som en typisk entusiast bil som t om besiktningsmännen respekterar så fick jag verkligen röda mattan.

Har väl haft ganska “sådär” behandling innan med min förra Celica 1.6:a då den faktiskt hade gått 25 000 mil så då kan det va dags att byta en del grejer för avgassystemet så värdena blir bra.

Det aktuella problemet var dock att jag hade ett läckande flexrör (fortfarande) fast jag lappade ihop den för kung och fosterland. MEN lesson learned my friends… Blanda tanken med rätt grejer så får du rätt värden ändå och lambdan blir “ok”, för det gick såpass bra att inget gnäll skedde.

Fig 1: Lappningen… Ganska bra gjort med spackel och bandage samt färg…

Varför? Jo som bensindrivet fordon (även om den körs hårt och trimmas) så är ju oktantalet hela grejen, iaf för denna modell. Shells V-Power 98+ oktan i combo med STP Power Booster som höjer oktan-antalet ytterligare gjorde saken biff. Allt som krävdes var att köra runt i ca 1 timma lite slött för ärenden m.m. innan besiktningen så motorn var varm nog.

Fig 2: STP Power Booster!

Ni kunniga bilister där ute är väl ganska införstådda på detta redan med att köra rätt bensin och köra varmt innan kontroller. MEN nu vet ni också att även med läckande avgassystem och blandad tank går bra genom besiktningen!

Win! smiley