Spenderat lite av förmiddagen att haxa om en iPhone 3G, närmare bestämt “jailbreak” för att bli av med operatör-låset. Den har alltid varit knuten till telia, och på den tiden så tyckte jag det var smidigare att bara byta till Telia kontant och flytta mitt nr. Jag ville ju ha alla uppgraderingar och använda iTunes normalt som alla andra utan att behöva haxa runt. Men nu eftersom iPhone 3G inte kommer få köra något annat är 4.2.1 i fortsättningen så kunde man lika gärna haxa skiten.

Fig 1: Och bra gick det!

Använde en gammal tutorial på youtube av en svensk kille samt tankande följande applikation plus rätt firmware. Wips, easy peasy, telefonen kan användas med alla möjliga simkort igen och kan nu ges bort till fruntimmret så det blir lugnt i stugan.

https://youtube.com/watch?v=BCFu86gSXoYFig 2: En bra, men gammal, howto som fortfarande håller måttet. Unthetered hacket är löst nu i alla nya versioner av redsnow…

Personligen så har jag inte riktigt förstått hysterin med att “jailbreak”:a en ny iPhone och köra special appar när det mesta redan finns gratis och via iTunes Store. Men jag kan tänka mig att en del hax som tracking av GPS eller köra specialmjukvara för fjärradministration osv kan vara roligt. Sånt som man gjorde på sina gamla Qtek mobiler, eller för den nya generationens uttryck “HTC” produkter.

Vi får väl se om jag orkar med att “jailbreak”:a min nya 4S i framtiden om jag ska spionera på vart den befinner sig eller liknande…

//OBS, det sket sig, inga SIM-kort jag provade ville hitta signal efter flertal försök med massa olika mjukvaruhack. Resulterade till att den fick återställas för att köra normalt Telia kort igen. Det som testades var Telenor och Comviq kontant, även när jag försökte köra Telia SIM igen med iPhonen hackad så fick jag ingen signal heller, med och utan hacket igång/installerat…