Suttit hela morgonen och haxat med min nya iPhone 4S…

* Mätt och Cuttat ett gammalt Vodafone kort (som är numera Telenor styrt) – >Funkar<
* Syncat gammal data från min iPhone 3G och inställningar – Funkar
* Försökt call och message forwarda från min gamla 3G som kör Telia kontantkort utan lycka, hittade dock en >smartare lösning< så jag slipper teckna abonnemang
(OJ VAD FEL JAG HADE ATT DET VAR EN SMARTARE LÖSNING, se nedan)

Fig 1: Cutt cutt, pillepill…

Hittills är upplevelsen positiv, trotts mina mängder med SMS, mail och mp3:or samt bilder så syncade allt utan gnäll och 4S:en verkar inte gnälla något alls med lagg. T om mina ikoner var inte så värst omkastade heller när dom beblandade sig med ny mjukvara…

Planen nu är att vänta på simkorts-adaptern så jag kan köra arbets-simkortet och det privata simkortet så man slipper fulhaxa 3:e parts program och köra televäxel på en sekundär telefon som jag gjort innan smiley

//Och så blev det inte, jag får lika förbannat köra televäxel för det går inte att call forwarda ett “telia kontantkort”. Så jag kör ändå en televäxel tills folk slutar ringa mig på gamla nummret. Jag försökte ju lösa detta med en fiffig dubbelsimläsare, närmare bestämt Qsim. Som förövrigt är fullständigt skit, lovar inte ett piss vad den ska kunna göra. Flippar man med programvaran med att byta SIM så tappar man signal på nästa kort och man får inte tillbaka signalen om man byter tillbaka. Det som krävs är att byta “kort” dvs nummer i programvaran och sen stänga av mobilen, sätta igång den, TADA! Tar massa jävla tid och omständligt som fan… Så den fantastiska “byta automagiskt mellan simkort för att få bättre signalstyrka/timer för skoj skull”-lösningen är totalt menlöst i mitt fall…

Ursäkten från leverantören var som sådan:
– Hej!

Det verkar dessvärre som att Q-SIM fungerar sämre i vissa kombinationer av simkort. Tyvärr vet vi inte vad det kan bero på eller om det går göra något åt det.

Skulle ni inte få det att fungera som önskvärt så kan ni returnera det till oss och bli pengarna tillbaka.

Med vänliga hälsningar

Ola Franzén
Bazula.se

.. Jaha… Tack ola för “the heads up!”, ni kanske ska skriva det på eran sida innan ni säljer produkten? Sen vet jag inte hur man blir pengar tillbaka…

Fig 2: Slöseri på tid och pengar, köp inte skräpet… smiley

Nästa steg är ju att förvandla sin iPhone 4S till en stor tegelsten bara för att köra 2 simkort? Seriöst, hur kan vi faila så brutalt med teknik att detta är lösningen för att samköra abonnemang på nått så simpelt som en GSM grunka?

Fig 3: Skitlösning nr 2

NEJ TACK!