Hur blev detta möjligt?

Hur kommer det sig att folk som t ex använder Spotify tycker det är smidigt och jättebra, nu betalar man givetvis en jätteliten summa pengar i månaden för att höra på musik (folk säger all musik i världen men det är ju inte sant). Så mp3:or etc är inte längre intressant. Inte ens köpa skivor som egentligen blir mer lönsamt för användaren då om han/hon gillar en specifik grupp eller typ av musik, där han/hon kunde köpa dessa skivor istället och äga dom även när perioden för Spotify kontot upphör?

Och vad hände med gratis versionen? Från att ha varit nästan helt gratis och man kunde lyssna med reklam avbrott så är det nu 6 timmar i månaden och man får inte lyssna på samma låt för många ggr heller, 3 gånger hörde jag senast. Poängen med spotify var väl för att den VAR gratis och dom som var lite coola köpte konto för att ha den mobil (fast mp3:or i det här fallet varit mobil i flera år). Folk verkar också tro att skivindustrin kommer finna sig i kostnadsmodellen för Spotify med ett längre tag när dom kanske ser att majoriteten helt plötsligt får för sig att använda Spotify primärt, jag kan lova att kostnaden som är nu kommer garanterat att höjas. Annars är ju detta som at betala TV-Avgift och bara få Sveriges Radio, dvs radio bara, inte TV…

Och till alla er med paddor, vad är det med er? Hur kan det ens vara möjligt att folk går tillbaka till neandertalar elektronik? En Padda (iPAD etc) är en slö variant av en vanlig persondator, kostnaden kan ju givetvis skilja sig men vad du egentligen köper är ju en enorm touch-pad telefon, vissa t om utan mobila funktioner. Titta också på vad som tankas ner i spelväg t ex, så som det var under Internets begynnelse,

//VARNING: Ni som växte upp med Lunarstorm förstår inte vad detta handlar om och ni som trodde Facebook var lika med internet kanske ska strunta i detta med…

…när knäppa animationer och korkade småspel var “da shit” har nu helt plötsligt återvänt? Ja ni som inte var med när internet skapades kanske inte förstår detta och det är eran tur att få skapa skit på nätet nu via paddor och mobiler…

Dancing Jesus och Laughing baby blir appar… Ärligt talat, lägg av…

Datorindustrin anpassar sina spel och tyngre program för dagens plattformer där en dator inte längre anses vara något ett hushåll har mer än ett år kanske innan den blir oanvändbar inför nyare mjukvaru inköp, uppgraderingar är nästan inte ens logiska att köpa längre för det kostar nästan lika mycket att köpa nytt. Ja visst är det väl fantastiskt att hårdvara är billigare och billigare men är det verkligen denna väg vi ska vandra? Vi skrotar ju mer skit än vad vi hinner använda i det här laget och vad fokuserar vi på nu, portabla enheter som är slöare än en bärbar dator? Är det vårat desperata försök att spara in på skrot och få folk att tro att det är “da shit”? Vänta nu, det är da ->shit<- … Nu förstår jag, man ska inse att det är skit och glömma av att köpa bra “shit” som håller längre samt fyller kraven?

Läskigt…

Fig 1: iPhone4 … Nej iPad… Uh 4…

Roligt eller snarare sorgligt är väl när man ser studenterna idag sitter och använda en padda som en pro, flasha runt med den som om man är en high-roller. Sen ska dom skriva ut på närmsta skrivare och en första generationen paddor klarar ju såklart inte att skriva ut utan hjälp av just en persondator. Alltså en riktig persondator…

Communitys, nu jävlar kommer vi in på ett område jag älskar att hata. Varför tycker ni då, varför är det jag som är så “bakåtsträvande” och håller mig borta från dessa trender? Jo det finns egentligen bara 3 topics man kan kommentera där, personkränkning, offentlighet och förföljelse. Jag har upplevt samtliga:

Personkränkning för jag behövde polis-anmäla Helgon.net (som somliga kanske använt) för att få mitt konto borttaget när jag blev ownad i en “man in the middle attack”, väldigt imponerande sådan, han tog t om över min ssh session. Men iaf, ja det krävdes tillslut en polis-anmälan för att få dom att kasta mitt gamla konto, för deras taffliga “support” var baserad av ett gäng IT-emos som valde att ignorera mina samtliga försök att kontakta dom, det är ju ett exempel på communitys där struktur och regelverk skapats av folk som inte har en professionell grund.

Offentlighet om man har vänner och romantik involverat i sådana här kretsar så är det mer än simpelt, det är löjligt lätt, att ta reda på för mycket information om varandra som man kanske inte vill ha offentligt. Folk försvarar detta med att man kan “spärra/invite:a/blocka” osv, men det är tyvärr inte helt enkelt, google cache:Ar alla fyllebilder från communitys där deras funktion är helt enkelt att en search-engine ska kunna hitta data åt en användare som söker. Fylle bilder och annat ofog läcker ut och vips, där är du igen. Communitys har ju också en tendens att inte ha någon som helst kontroll på vad användarna gör heller, för jag personligen är på en massa “smakfulla” festbilder med vänner som använder facebook, folk antar att jag har facebook för att bilder på mig existerar där och när dom gör ett event för t ex fester så antas jag vara informerad fast samtliga “nära” vänner vet att jag inte har facebook. Helt fantastiskt konstigt och nästan roligt, nästan var ordet iaf.

Och så sist men inte minst förföljelse, har du en intressent efter dig så hittas du, på ett eller annat sätt på nätet, har du en community profil på en plattform som inte är proffsigt gjort så kommer man åt denna information via search-engines utan större problem, som t ex googles caching. Men det är inte allt i communitys så finns ingen kontroller för vem du är, du kan vara vem som helst och ta en bild på denna vem som helst och låtsas vara denna person. Händer kändisar konstant som man läser om väldigt ofta. Ju mer känd du är ju större chans är det att du existerar på ett community.

Finns det något bevis här i världen att man är bakåtsträvande inom IT-trender så är det för att man gör sig själv publik, så publik att vem som helst vet vem du är och väljer att tycka något om dig innan ni ens har mött varandra IRL…

Fig 2: Facerape, när man låtsas vara någon på facebook och sabbar dennes rykte på skoj eller på allvar.

//Btw, Död åt Facebook, länge leve google+ (tills dess att inte farma och sånt skit dyker upp där med)