Nu jävlar är det moddat!

Plånboken ryker men bilen blir bättre, snart är allt bytt och hobbyn tar allt mer fart. Men en sanningens läxa inför kommande bilköp, var jävligt vaksam över vad som säljs på blocket. Sen april har jag nästan bara lagt pengar på delar som är av restaurerings typ. Visst, ni känner mig, jag lägger gärna några hundringar till för kvalité på delarna så man får njuta av det, men trotts det så sitter jag ännu och är förbannad på hur folk kan komma undan med skit på blocket.

Det är ju trotts allt ens eget ansvar att granska en produkt om man är konsument, men just annonserings sidor så som just blocket.se kan och vill inte ta ansvar för oseriösa försäljare. Man kan ju förstå så långt som att det faktiskt är helt förståeligt att en sån tjänst inte kan ta ansvar. Frågan är om det är motiv not att få bedriva en sån verksamhet och hålla för ena ögat när det inte gå bra.

Visst, med tiden har tjänster som “begagnad garanti” och “abuse” anmälan förädlat det redan befintliga plågor vi konsumenter har. Men bakom lögner och attrapper så kommer sanningen fram förr eller senare, oftast efter ett köp och senare än så när problem uppstår.

En bil är en bil i det här fallet och man får bita i det sura äpplet och le med skrynkliga läppar om man valt att vara en entusiast.

Fig 1: Pimp is on…

Det lilla goda på det stora hela, är att jag har en av mina drömbilar i bygge…

Och tack vare sponsorerna så har jag iaf råd att hålla drömmen vid liv 😉

Så vart var jag… Just ja, bilen…

* K/N öppet filter med egen rörsmontering (skräckinjagande fult, men det funkar)
* Nya slitsade bromsskivor på alla fyra, gjort hos Caroline 4-Hjulinställning
* Nya handbromsar, gjort hos Caroline 4-Hjulinställning
* Ljusmoddar med blått neon, ledband under huvudljus och cigg-hubb för mer anordningar
* Kinesskit stereo med flippskärm kan nu fällas upp normalt utan att vara i vägen för växelspaken eller instrumentbrädan.
* Nästan nya Ventus Prime Hankook däck 215, gjort hos Caroline 4-Hjulinställning
* Spacers som egentligen var beställda för den gamla bilen är nu monterade med 30 mm bredd på bakpartiet
* Packningar för grenrör till turbo och från grenrör till top (svindyrt skit som bara toyota säljer såklart… 1400 kr för korkpluggar och då har jag 10 % rabatt…)
* Det feta OPTIMA batteriet är monterat på plats från den gamla bilen
* GSM/GPS tracking system jag själv byggt med hjälp av en PDA och GPS modul (här hade det varit roligt att berätta hur jag gjorde men man är nog rätt obegåvad om man berättar detta offentligt)
* Sensor-justeringar och ECU kontroll gjord på AM Bilservice
* NGK Iridium Stift i platinum
* Osv…

Fig 2: Slitsade EBS med klossar, samt Ventus Prime Hankook…

Fig 3: K/N Filter med en fruktansvärd montering, vi får se om jag får ändra detta utan klossen… Väntar på toyotas svar…

Fig 4: Jävligt nödvändig hjulinställning, som sagt, lita inte på folk på blocket…

Fig 5: Och så vanligt skit som borde funkat från början; handbromsar, oljetrågsplugg från turbon, styr-led inre och yttre…

Samtliga delar utan de nödlösa komponenterna som packningar och rör, är köpta hos Street Performance, tack igen Patrik för alla rabatter 😉

Nästa moment efter att man har pengar igen; Chipning, nytt flexrör, “rensad” KAT, byte av intercooler och avmontering på den stora jävla metall-klosen som bara mäter värme och har en klaff i vägen för insuget… Vet fortfarande inte vafan den är bra för…

Fig 6: Metall-kloss… Uh?

//Självklart är detta en luftmassemätare, enligt Toyota samt Street Performance så är det nödvändigt att låta den vara kvar för bränsle-konsumtionens skull och inte minst för att lambda värden etc kommer antagligen slå fel…

Och mitt i allt byggande fick jag också ta farväl av min gamla vän, den gröne… Ärade detta med ett litet montage:

Fig 7: smiley

*Hutter, snyft, snörvel…*