Sadface men happyface…

Tyvärr så tog suget och åldern över… Och ni vet ju alla vad det innebär…Man köper en turbo bil! Ellerhur?

Jag var sjukt nöjd med min gamla och det fanns fortfarande potential att bygga vidare men jag fick inse den tråkiga sanningen att utan turbo kommer man inte undan i hästkrafterna. Så jag blev kär igen och köpte en nyare Turbo GT4 med 4WD på 206 hästar original ^^

Tyvärr så var den förra ägaren ingen större begåvning så allt från bultar till växelknopp satt löst. Men efter min renovering så har kärran fått se nytt ljus med potential nog att köra drag med.

Efter att ha besökt samtliga sponsorer och verkstäder nu så verkar de mer benägna att lägga en peng på kärran om den ska synas. Inte för att avslöja för mycket redan så har jag kanske 6 st sponsorer totalt…

Min gamla kärra är ute på annons nu och om ni följt bloggen något så vet ni hur väl omhändertagen den har varit samt vilken historia den också har med sig. Hoppas bara att den hittar en lika tokig ägare som mig så den får mycket gjort innan den dör:

Fig 1: Den gamla godingen, klicka för att se annons (SÅLD!)

Så vad har jag nu gjort då… Jo när man fyller 29 och har en flickvän som börjar bli mammig av sig så gäller det att sätta fart med pojkdrömmarna så man inte ångrar sig långt senare. Så jag införskaffade mig en stabilare kärra. Det var ingen “30:års kris” grej utan faktiskt väldigt genomtänkt. Carlos Saints hade ju lagt en del vinster med denna modell som kom att bli en helt egen liten ikon i bilvärlden. Just 1990 tals modellen av Celican fick just det där utseendet som var populärast då men även att dom skulle nå en grad av rally-utförande nog att utmana dom andra stora märkena. Ja då kom denna goding, som sista modellen från fabrik 1994…

Fig 2: Den nya… eh gamla godingen..?

Efter att ha läst på en del om motorn så kom det att bli en ganska “done deal”. Och med tanke på priset jag lyckades förhandla ner med hjälp så var det mer än skäligt. En twincam motor med turbo samt intercooler på 206 hk original med potential att nå det dubbla med rätt delar skulle bli väldigt mycket roligare. Bilen kom såklart med lite problem, den var bland annat kärringkörd så kopplingen var ju påväg att dö samt oljeläckage från en packning lät det droppa dagligen oavsett hur jag körde.

Men tack vare AM Bilservice och Caroline 4-Hjulinställning på backaplan så fixades allt för en bråksumma pengar och mycket gratis tunande då. En undersökning med datorn så kan jag få pirrandet från ABS:en att upphöra med…

Men nu börjar allt gå som en dröm med kopplingen samt timingen fixad så kör denna lilla monster som en raket. Men jag är långt ifrån nöjd, luftfiltersats med egen designad luftintag från höger ventil och tömning från vänster ventil är på gång. ECU:n ska uppgraderas och ställas om. Väntar svar på sponsrad avgassystem och även special-larm med GPS lokalisator är beställd. Så mycket på gång och mer bloggande kommer dyka upp 😉

Tack igen AM Bilservice för kompispriserna och Caroline 4-Hjulinställning för att jag får meka hos er.

Fig 3: Målad och putsad avgassystem samt skyddsbehandlat underrede.

Fig 4: Avgassystemets slutsats på plats såklart 😉

Fig 5: Pimpningen har kommit igång den också, ratten och spaken är på plats igen, likså stereon.

Upplevelsen har varit många, styvare körning, tyngre och välbalanserad, 4-hjuldriften tar svängar och rondeller som ingenting samt top-hastigheten är rejält bra för en sån här kärra. Har varit en del buskörningar till och från Stockholm där mycket nyare bilar faktiskt varit rätt lätt att hänga efter när dom kaxat upp sig. Detta kan bli något smiley