Enligt nyheterna i morse så har en statistik visat nu att Budo-utövare tar mest preparat av alla idrottsutövare, det innebär anabola och andra substanser då. Jag fick redan en fråga av en klasskompis nyss att:

– “Du är ju Budo utövare, tar ni preparat”

…vilket blir direkt tröttsamt att höra att folk inte verkar kunna dra slutsatsen själva att det är en överdrift och det inte gäller alla arter bara för dom klassas som Budo. Vi tävlar inte som andra arter och vi har ju ingen nytta av sånna saker överhuvudtaget. I det här fallet så var det tydligen 5 dopningsfall som redan blivit rättsligt behandlade. Dvs 0->5 totalt, det har bara varit så många registrerade fall enligt Svenska Budo & Kampsportsförbundet…

Så när kollegor och era vänner börjar komma med dessa påståenden så vill jag att ni drar ett tydligt streck på att detta inte gäller alla arter. Det är en överdrift att peka på “Budo” som nån slags grupp utövare som tränar samma sak. Och även om det nu var någon i en annan art som tog nått så var det en rejäl bråkdel av vad andra idrottare tar totalt inför SM, EM, VM och fan vet vad, klart som helvete nr 5 från 0 blir ett stort nummer om det aldrig varit något innan…

Sånna här idiotrykten som median skapar är svåra att reparera men vi som förstår får väl göra vad vi kan…

Fig 1: T ex, bära lerkrukor med vatten kräver sjukt mkt anabola och ölmage… Tänk lite förfan…

REF: http://www.budokampsport.se/