Jag har ett jätteroligt problem nu här på jobbet där min skithäftiga MSA 2000 G2 som skulle lösa alla mina bekymmer med en redundant, supersnabb och dyr SAN. Den är så bra så jag har alltid felmeddelanden varje månad där kontrollerkorten tydligen anser att alla virtuella enheter har startat upp utan bekymmer? Eller när halva SAN:et mördat 5 VPC-Servrar så säger den snällt till mig: “You are fucked” … På följande sätt:

Fig 1: Hyper Death…

Det roligaste är antagligen att jag inte får en notis från Windows själv att jag faktiskt inte får kopiera en korrupt folder utan bara väljer att inte svara med någonting när jag försöker.

Fig 2: Copy – Flail på STORAGE02

Sen är det sjukt givande att få support från HP för sådana här problem, snabba och givande svar så som;

– “Är du säker på att du kopplat allting rätt till SAN:et, följ den här jättelätta PDF:en på hur du ska dra kablarna”…

Vilket tur tänker jag och skickar genast exakt samma Atea konsult som satt upp hela svineriet med mig i serverrummet utifrån en annan Atea konsult jag anlitade i somras när allt skulle installeras. För visst kan även konsulter koppla fel. Men visst inte för att jag fått köra SAN:et helt “felfritt” i över 6 månader men det kan faktiskt hända att en ond server-tomte kan fått för sig att koppla om alla mina kablar så bara halva delen av SAN:et slutat funka bra och ger mig korrupt data. DET KAN HÄNDA… ? Eller? Nej fan det går väl inte, alla diskar sitter ju Raid:ade tillsammans, det går ju inte koppla bara en del av SAN:et fel? Men som tur är så visar ju loggen jag skicka till HP att mitt SAN mår alldeles utmärkt så det kan inte vara det… Attans…

Fig 3: Copy – Iz Win på STORAGE01 (observera att det är exakt samma SAN)

Men det är säkert bara kablarna…

// Löstes med hjälp av konsult från Atea igen där det visade sig att det var dålig upplägg av den förra Atea konsulten att köra med delad SAN på 2 segment istället för 4 samt utan clustering-services som man bara antog att det gjordes… FLAIL! smiley