Jag tror inte många vill erkänna det men vi lever faktiskt i ett samhälle i konstant kaos…

– “Va?” smiley

…tänker du, men jag ska rada upp för dig varför:

* Majoriteten av budgeten som läggs på samhället är onödiga investeringar som utförs av för gamla generationer
* Lagsystemet består av gråzoner där det är viktigare med statistik än utförande
* Yttrandefriheten blir allt mer kontrollerad
* Bevakning är inte längre en skyddande faktor

Nu tror ni säkert att jag ska sitta här och predika om att ett övervakat samhälle är djävulens påfund osv men det har jag faktiskt aldrig tyckt. Jag är antagligen en av de få som tycker att jag har rent mjöl i påsen och skulle kunna tänka mig bli bevakad av samhällets säkerhetsfunktioner. Men då menar jag av funktioner som stödjer mig som individ och inte kränker mina rättigheter.

Exempel? Ja hastighetskameror? Om någon åker fast för fortkörning eller liknande pga en funktion som är mekanisk, så kommer alla människor bli allt mer toleranta till lagligt beteende, civilpoliser, radiobilar och liknande som ändå inte själva håller hastighetsbegränsningarna som nu ska patrullera eller stå och vakta poster blir ännu mer onödiga…

Men mina rättigheter generellt då?

Jag ska har rätt att skriva ett religiöst påstående, argument mot jobbet eller privat utan att det ska direkt vara en flaggning för “Aja baja”. Kritik ska en människa/grupp kunna ta, IRL som Online. Men jag får själv ta smällen om jag tycker fel eller medvetet provocerar fram våld? Ellerhur Lars Vilks, du som behöver polisskydd för DINA åsikter… Din jävla idiot…

Jag ska ha rätt att hytta med näven, svärandes och upprörd mot de självutnämnda experterna i våra myndigheter som investerar i absurda IT-innovationer i hopp om att “skydda oss”. (FRA eller Rikspolisstyrelsens gigantiska IT-budget på 1,5 Miljarder kr var av årets 350 miljoner ska gå till laptops…)

Jag ska ha rätt att vara förbannad på polisen när jag tycker dom går för långt med sina absurda rationaliseringar när dom delegerar sina “trupper” till en massa dö-jobb. Exempel:

* Cykelpatruller på Vasa i Göteborg som ska fånga folk utan hjälm eller lampor
* Har du bälte på dig kontroll, igen på Vasa
* Nykterhetskontroller, VARJE JÄVLA DAG…
* Vi vågar inte åka in på rosengård så vi barrikaderar utanför området strategier
* Tvångsintegrering med problemutsatta områden genom att sitta och “prata” med ungdomar så dom känner sig utpekade (medans vi stannar bilar vid sidan för kontroll)
* OSV!!!

Jag ska ha rätt att känna mig säker i ett land med yttrandefrihet och allmän frihet utan att känna mig rädd för att uttrycka mig som jag gör nu…

Jag ska ha rätt att kunna säga till min medmänniska att hon eller han gör fel utan att vara rädd för att någon blir kränkt.

Jag ska ha rätt att känna mig säker att vara bevakad för min egen säkerhet inte att jag kan vara ett potentiellt hot för någon grupp.

Och framförallt, vi som människor i Sverige ska ha rätt att avsätta icke-folkvalda makthavare inom regeringens-hierarki.

Alla bugande monarki älskare som intalar sig själv att omsättningen skulle vara motiv och grund till att vi har kvar ett dött system när samma omsättning kan ges för en jävla president/big brother kändis eller liknande istället om det nu är så jävla viktigt. Varför har jag inte rätt som en arbetande skattebetalare i ett fritt land att säga:

-“Nej jag vill inte sponsra nån snorunges race/party/rese-intressen, han är inte min “Prins”, jag har inte valt honom”

-“Och jag vill inte betala för nån annans bröllop eller bordell aktiviteter”

Men vi är alla Svenskar, svenskar suger ihop läpparna och skakar lite på huvudet istället, när fan var vi ute senast och ändrade vårat land i demonstrationer? Vi kanske hamnar i en tid nu där världen väljer att avsätta all form av monarki och Sverige tittar på med fega blickar, hejar endast på om några andra “makt”-länder säger ifrån. För nåde oss om Sverige råkar ha en tydlig åsikt själv innan något annat land har det. För det har vi gjort LÄNGE… (2:a Världskriget, Irak-kriget etc)

Sverige är kaos på ett sådant sätt att folk har blivit för bekväma för att inse vad som pågår. Jag personligen skulle aldrig kunna tänka mig lämna mitt land och hata det för den har givit mig ett liv jag kan säga mig vara stolt över. Jag kan inte sitta still och klaga på att det inte sker förändringar utan jag försöker istället skapa förändringar. Det är fisar i rymden i jämförelse med vad andra folkmassor gör just nu i Egypten, Iran eller Libyen. Här säger säkert någon:

– “Aja nu överdriver han ordentligt, det är ju krigshärjade länder som lever i större kaos än vad vi gör.”

Ja absolut, men vad är det för ursäkt, vi har ett “kallt-krig” här i Sverige, utvisningar av folk som kommer bli avrättade eller trupper som skickas till länder vi inte har att göra med. Hur har vi rätten att göra detta när vårat samhälle inte är perfekt?

Wikileaks har varit en “Excalibur” idag som huggit ner större bolag/makthavare/politiska ikoner samt länder på hemligheter ingen skulle se, vi ser nu var som händer bakom stängda dörrar. “Experter” som tagit sig vatten över huvudet och gjort fel…

Vad gör vi… Vi sitter där vi sitter, suger ihop läpparna igen och skakar på huvudet…

…jag kanske bara är en IT-Konsult med för mycket åsikter, men är det bara jag som ser vad som händer?

Fig 1: Frihet är ett skämt i ett land som påstår sig ha det, neutralitet blir ett ord närmare sanningen som inte är vårat val, utan våra “utvalda” makthavare…

Vad har detta med min arbetsdag att göra;
* Klickar jag på fel länk idag så är det jag som person som gjort fel och kan bli anklagad för egentligen vad som helst
* Stannas jag utanför mitt arbete i en bil som ser “lite för ball ut” så är jag “kriminell” i mångas ögon
* Uttalar jag mig om detta på min arbetsplats så är jag en galen radikal
* Går jag in på detaljer så kränker jag en individ och tvingas istället hålla tyst istället för att ventilera mina åsikter

Jag är mentalt och fysiskt fängslad av vett och sans som styrs av samhällets struktur idag. För om jag själv som endast en person eller iaf väldig få, anses då radikala och tycker fel. Om det verkligen är vi som “folket” som styr det här samhället, skulle verkligen vårat samhälle se ut som den gör idag? Tänk efter…