Här sitter man och surplar lite Te på Stockholmsmässan, antar att det är mitt jobb att eventuellt skjuta bollen om någon råkar dribbla den till mig på möten eller seminarier som rör vår avdelning, men annars jobbar jag mest som aktiv sätesvärmare, min håriga, välformade och halvpolska röv gör ett bra jobb idag.

*Klappar till sig*

Ibland kan man bli positivt överraskad över de folk som faktiskt analyserar affärssystem och den implementerade teknik den berör. Mitt under föredraget så tar Ulf
 Melin (
LiU: 
Enterprise 
Systems:
 Scapegoat
or
savior?
) upp ett intressant påstående;

– “När väl allt är uppsatt och färdigt så står projektledaren och tar emot berömmen för systemen… Eller hur?”

Var av några dussin besökare börjar rätta till sig på stolarna och rycka lite i kragen. Jag däremot sitter och ler med min assistent som armbågar mig lite glatt…

Nog för att projektledare skaffar kontakterna och ev mjukvaran samt tillhörande kompetens, men vilka muskler och strategier den sen får använda hamnar helt och hållet på det tekniska området. Nätet, mjukvaran, licenserna, funktionerna, hacken, fuskandet och alla extra timmar man får lägga innan deadline… Ja vi som sätter upp det vi får inte den berömmen som projektledaren får såklart. Det KAN ju faktiskt vara för att jag alltid sitter och gäspar på alla möten där jag egentligen ska sitta och se smart ut? Kanske om jag skakar mer händer och skrattar åt ekonomi skämt? Jävla otur att man inte ser så smart ut då… Tur att man är snygg…

Fig 1: Vad sa han?