Allt arbete som utförs idag har ett krav på sig, det ska vara proffsigt utfört, oavsett vad det är. Den glada skaran jag tillhör som har dussintals med tekniska beställningar i veckan förväntas ta varje process strukturerat och strategiskt. Alla förväntar sig att vi utför ett jobb som är klart och totalt felfritt, vi ska helst också lösa problem som folk inte listat ut ännu. Problemet är dock att om man FÖR innovativ så kommer någon i folkmassan bli förbannad på att;

-“Så här var det inte förra gången!!!”

Och dessa, vad som förväntas vara, “proffsiga” användare eller utbildare ska inte behöva tänka på vad som komma skall om teknik inte funkar på det sätt man romantiserar om… Och då har jag ett bra tips;

-“Rikta inte ilska mot dom som bygger allt från scratch och löser dina problem.”

Alla tekniker(dylika områden) har varit där, när en kund, en beställare eller en kollega gjort en beställning och förväntar sig en viss kvalité men i något sammanhang så var inte kvalitén god nog pga en annan funktion som fyller ett annat krav. Men det man alltid förväntas, som jag sa i början, är att man utför sin roll proffsigt.

Dom som inkapabla att göra detta bör söka annat intresse…

Och vi kan nog alla, inom mitt yrke, hjälpa dom inse fakta…

Fig 1: Oh you know what I’m aiming at…

Det finns en sägen bland Tekniker;
-“En bra tekniker är han/hon som aldrig syns eller aldrig får samtal om problem, men när det händer något så glömmer gärna folk det som alltid funkat.”