Oj oj oj…

Har blivit en hel del biltänk nu när man nästan kört slut på denna maskin men på nått sätt så står hon sig stark och jag har nog aldrig varit med om nån maskinvara i mitt liv som kunnat ta så mkt stryk. Motorn puttrar på och bara allmänna slitage kan uppkomma på chassit. Känns konstigt att tänka på andra bilar och framtid nu när social-livet och arbetet börjar kräva mer av mig. Planen verkar ligga på att jag ska behålla kärran för roligare projekt och avställning. Just nu har ju en hel del trimningar på sugmotorn varit väldigt lovande. Vem skulle tro att allehanda uppgraderingar av filter, avgassystem och temp-givarmixningar skulle kunna ge så mycket mer kraft?

Nu gäller det bara att strypa katten, sänka, space:a, ventilera vevhus och kanske en lättare kjolpaket? Det roliga är fortfarande att en kärra på 1.6 och sugmotor drar ifrån bilar tillverkade runt 2000-talet, det känns gott att se resultat rent fysiskt iaf…

Fig 1: Inredningen börjar se proffsigare ut nu…

Fig 2: Lättare att se allt på natten vid förarsidan…

Fig 3: Och mer lampor så man slipper ha hel-ljusen uppe vid skymning etc… Tyvärr så kom ju snuten och gnällde på mig att sånt för ju ABSOLUT INTE finnas, så jag får sätta en separat switch för det…

Det är ju nått speciellt med att få bygga något med bara händerna på det här sättet än vad det är att bygga saker inom IT. Man blir stoltare och många verkar uppskatta ovanligheter om symfonin är i en harmonisk men synlig komposition. Under året har jag iaf lagt en väldigt mkt tid på bilen, inga enorma summor pengar men väldigt mkt eget arbete. Hoppas kärran klarar mer i framtiden, jag skulle väldigt gärna bygga en turbo och lära mig hur det kan funka på en sådan motor, det är spännande tider jag lever i ;D

Nästa dröm börjar ju komma till verklighet och jag tänkte att ni skulle få se en lite glimt på vad jag sitter och gottar mig med i fantasin, budget förhandlas redan!

Fig 4: Mustang baby! YEAH! AMERICA!!!