Ja kostymen gjorde det igen tror jag, ännu en särbehandling utöver det vanliga…

Efter en allt för lång afterwork en Fredag kväll för någon vecka sedan, så hade jag gjort det exceptionellt dåliga valet att ha tagit bilen till arbetet pga diverse anledningar, bland annat träning som vanligt. Hur som, jag var som bäst uttråkad över att alla blev fulla som ägg och jag själv fick rulla tummarna pga mitt val. När sedan dessa kvinnor jag nu stiftat bekantskap med nu sen ett par månader tillbaka behövde skjuts tillbaka till mina hemtrakter så börjar dom magiska krafterna av “kostymen” vakna till liv. Mitt alter ego; Herr Gaspedalstryckare fick bestämma hastighetsvalen hela vägen till damernas bostad, en av anledningarna var att en bilist vars röda bil saknade en huvudlykta samt tyckte det var slalomsäsong rattade runt friskt över vägen framför mig, min manliga hjärna insåg snabbt att det är bäst att köra om så jag slipper krocka in i honom. Men det visade ju sig bli någon form av tävling istället så fort han såg att jag ville dra om.

Tillslut efter nån minut eller två har jag lyckats skaka av denna tok och var nu framme på en av de mindre gatorna i detta ghetto kallad Länsmansgården. Svårt att förklara för er som inte kan Göteborg, men det är där staten placerat större delen av arbetskraften dom drog in till Sverige under 70 -90 talet, dom är ganska arga där och grillar mycket religiöst kött på sina bakgårdar.

Väl där med en bil jag vill påminna er om att ha lite av uppseendeväckande karaktär med neon blå cupé och diverse “upphottning” av motorprestanda etc står och puttrar nu friskt med två lyriska damer i baksätet som inte pratar Svenska. Bakom mig ser jag två lyktor sakta komma emot mig, stannar upp och ut kliver 2 polistjänstemän ur en vit och omärkt volvo combi. Skakigt tänker jag;

Fig 1: Bilen.

-“Skit…”

Jag frågar hövligt om någon form av identifikationshandling bör visas, vilket responsen är instämmande, de vanliga frågorna uppstår som;

-“Vems bil är detta.”
-“Vem är du?”
-“Varför har du kört över 30 Km/h på samtliga sträckor från Hisingsbron.”

Jag inser snabbt att dessa konstaplar har alltså förföljt mig hela vägen från centrala stan tills dess att jag stannat, jag tittar mig omkring medans jag får besvara frågor om vart hastighetsbegränsningarna börjar och slutar på denna färdsträcka jag valde. Inser att jag sitter i ett tveklöst område med ett rykte som redan höjer ögonbryn, i en bil som redan blivit granskad ett par gånger varav jag sitter i en kostym och har 2 utländska damer fulla som ägg i baksätet. Jag fyller nu alla kritetier av en hallick och står chanslös inför sanningen att detta ser helt enkelt inte bra ut.

Fig 2: Pimp.

Jag harklar mig fram med svaren när jag snabbt överröstas av att en av damerna nu står och försöker stänga passagerardörren på mitt bilbälte om och om igen…

Plötsligt svarar alpha konstapeln att han egentligen borde ta körkortet från mig men istället väljer att blunda den här gången. Jag försöker hindra mig från att fråga varför… Jag tänker;

-”Jag behövde inte blåsa, testas eller blev bötfälld… Det måste har varit kostymen igen…”

Eller?