Snart bor vi alla i Kina? Fast vi kommer inte ha samma slags piratisering… Vet ni att all information är strängt under kontroll i Kina? Att allt som inte ska få ses av medborgare bestäms av högre ämbeten? Och på gatorna utanför står folk i sina stånd och säljer senaste exemplaret av den högst aktuella filmen för runt 25 kr.
Fig 1: Ni… ehm …Hike menar jag…

Sverige börjar ju sakta förvandlas till en sämre slags Kina i den IT-bemärkelsen. Här har vi problem som fan att köpa bootlegs och ännu mer problem att dela filer nu pga den uppmärksammade domen The PirateBay råkat ut för. Inte minst IPRED lagen som nu ska Mamma alla ISP-leverantörer som i sin tur kommer tappa kunder som inte finner någon glädje i att ha en snabb uppkoppling om de inte får använda det till nått vettigt.

Fig 2: Snart är vi där…

Ännu mindre kompetens är det när “genier” som dessa skriver om domen på följande sätt: http://blogg.aftonbladet.se/4913# … om sånna personer inte är köpta av skivbolag för att skriva sånt svammel då såklart. Folk tror fortfarande att det handlar om “stöld” när en kopia av ett existerande material görs, men orginalet är kvar där den är. Här är ju en brainfuck för er jurister och journalister som älskar att använda biltermer för att förklara för dom andra stofilerna vad det innebär att fildela.

* Du är sugen på en bil.
* Du ser en jävla snygg bil som verkar bra och du är otroligt sugen på att få provköra den.
* Du gör en kopia av den bilen som plötsligt dyker upp bredvid den bilen du precis såg.
* Du sätter dig i kopian.
* Du märker snart att kopian har begränsade resurser så som att den inte har en egen registreringsskylt som den andra för du kan inte köra med samma regnr för då är det olagligt.
* Du får iaf en möjlighet att köra runt med bilen och prova den ett tag och känner att du faktiskt är rätt nöjd.
* Så du väljer att spara bilen och arkivera den i ditt garage för att fortsätta testa den när du känner för det.

Fig 3: En bil!

Fig 4: Nämen titta, nu är dom 2 st!?

… hängde ni med nu? Originalbilen försvann inte, kopian du körde är inte lika bra som orginalet, då du inte fick alla manualer och garantier som originalet förmodligen hade. Du blir oavsett tvungen att skaffa den där bilen “den hederliga vägen” för att faktiskt äga den och få köra den, men nu vet du iaf vad du köpt. Så låt oss nu inte se mer sånna idiotiska kommentarer på nätet vad “stöld” innebär när man pratar om fildelning.

Magnus Betnér; – “Jag ska säga vad jag tycker om Aftonbladets journalistik… DEN SUGER!”

Nu kan ju skivindustrin sitta där (med champagne) och tro att dom vunnit ett slag mot fildelning när dom i själva verket bara ökar den marknaden medans FRA och IPRED står i täten och ska “bevaka” samhället på samma sätt. Tror ni verkligen att det är möjligt att stoppa en sånhär utveckling? Jag är 100 % säker på att samtliga aktörer som står bakom detta går runt med sina smartphones/ipods/-insert cool gadget here- fyllda med mp3:or de rippat från sina köpta skivor och svalkar fötterna i sommarvattnet just nu.

Fig 5: “Varför har ni kommit fram till denhär fällande dommen” … *tänka efter en stund* (operation; “läs innantill och tänk på lönen” in progress… initiating nervous smile mode…)

Sverige, 3:e mest ledande landet i världen inom IT?

Fy fan…