IDG skriver följande:
http://www.idg.se/2.1085/1.216524/edb-kickar-ut-it-konsult-med-koppling-till-piratpartiet

Ska verkligen din bekantskapskrets avgöra din arbetskarriär inom IT. Om man nu skulle råka ha ett förflutet med folk som “kan associeras med illegal verksamhet”, eller låt säga att man stödjer den teknik och moral som ligger bakom det. En väldig gråzon när vi talar om vad som är lagligt eller olagligt, men när det gäller fildelning av något slag som är upphovsrättsskyddat och om man försvarar eller står på en sida vad som gäller den lagen, ska man då känna sig hotad i arbetslivet om man jobbar med IT. Jag ser det som frihetsberövande, det skulle vara ungefär som att hindra någon från att ha ett visst troende eller politisk åsikt gällande något i den här stilen och sedan sållas ut på en arbetsplats. Ska detta urarta till att “troende” förknippas som onda människor fast en majoritet stödjer detta, så kommer detta likna förföljelse som praktiseras av extremister. Jag blir allt mer less på Sveriges regering och samhällsstruktur när jag ser hur alla bara låter dessa människor styra fritt och hävda sig utan teknisk bakgrundsförståelse. Det är ungefär lika illa som att se Aftonbladet skriva att dom hittat ursprunget till TPB’s arkiv, en ftp server…

Råkar du vara någon som har dålig koll på tekniken inom IT samt hur detta generellt skulle röra sig inom olika former av arbete så ska du först av allt läsa på innan du yttrar dig. Känns som något t ex regeringen borde ha en förståelse för. Eh nej…

Men det är väl i princip vad Magnus Betnér så delikat uttryckte det:
“Det är väl någon gammal människa där som svarar; “Va, vad är det som pågår, jag har precis pissat ner mig, jag vet inte” “

Fig 1. Kommer det bli såhär om vi har för starka politiska åsikter som berör IT?

Jag själv har fortfarande en svag bekantskap(en klasskompis) med de som var med och grundade TPB, är det min tur nu? Eller måste jag stödja rätt politisk åsikt och låtsas om som jag håller med?