Idag blev det en mindre nostalgi-tripp för mig, jag mötte 2 gamla kompisar från IRC-eran. Från den tid då IT och Web var näst intill sprillans nytt, där vi alla träffades under handles (nicks). Fantastiskt vad världen såg ut då, allt var intressant sålänge det var på en skärm. T om relationerna, den berömda nörd-socialitetslivet blomstrade, alla fick ett nyp. Vi konspirerade t om om ”flamsorna” som hängde per kanal för att hitta uppmärksamhet hos oss it-nördar i mörkret. Och det gick hem? Lite som en barupplevelse där en dam kan hitta bekantskap så fort hon känner sig ensam. För tvärtom är nästan omöjligt, men tack vare IT så gick det bra 😉

Fast vad vi mest pratade om var ju givetvist ”smarta”-mobiler där vi rätt snabbt kom till underfund att dom inte är så jävla smarta trotts allt vår moddande, vilket snabbt ledde till bilsnack för dom av oss som nu istället börjat behandla våra bilar som vi gjorde med våra datorer. Jag håller ju mig till samma tema och kör flames på allt för då går det bättre. Det kan ju tala för sig själv hur jag ser på IT, det är flashigt men det är inte så mkt under huven, det ska gå fort, det ska va tåligt och det ska vara lätt att ha att göra med, annars tappar man intresset även om det ser jevligt snyggt ut.

Fig 1: Nerd.

Så poängen för dagen var att trotts de olika generationerna och att man möter sina gamla kompisar så hittade man tillbaka till sina spralliga små ”jag”, allt är inte så annorlunda trots allt, det är bara lite krångligare?

Ovsett så är det skönt att se sina bekanta växa, speciellt när dom växer inom IT och yrkesliv. Jag önskar dom gott och ser fram emot mer rutin fylla med dom i sann konsult-anda. Där hamnar vi på ”IRL” istället för ”IRC” fast lite mer vuxet, antar jag?