Något som slår mig rätt regelbundet, framförallt när jag pratar bilar med folk eller återförsäljare av bl a delar. Så verkar den marknaden något som täckt idag? Minns ni för sisodär 1 år sen när Bilar fortfarande var: “Vad gör den här knappen”. Idag är det väl IT fortfarande i den mentala åldern för många människor. I början ska vi inte ens prata om, då tyckte de flesta att jävulen bodde i “datamaskinen” som ungefär min gammelmormor trodde om telefonen när den först kom publikt ut i det polska landskapet.

Gammelmormor; – “Hjälp! Belsebub ringer!”

kontra

Generisk 60-70-talist; -“Hjälp! Gates har skickat nått virus som heter Windows Update Alert!”

Ja jag vet jag ska sluta racka ner på MS. Ni kan trösta er med att jag börjar sakta men säkert hata Jobs nu med.

Ja så varför blandar jag in bilar nu då, jo för idag verkar bilar plötsligt lätta att förstå sig på, med alla add-ons och paketlösningar. Jag kan stöta på män och kvinnor i alla åldrar nu som vet precis hur de ska “boota up” sin bil, det tog bara vadå 100 år ungefär? Att människor fått detta i sin vardag såpass mycket att dom vet vad dom ska göra. T om dom utan bilar kan detta?

Och snackar vi delar så är det ännu lättare verkar det som, om vi snackar luftfilter t ex, lika lätt att stoppa in det som lite extra RAM. ett vanligt K/N kan ge 30 + i hästar och ett vanligt DDR RAM ger idag 2 GB mer till din hyfsat nya PC. Men det sistnämnda verkar ju överlag svårare för de flesta att behärska.

Blog ImageFig 1: K/N Filtersatser och lite städbös, se va simpelt? Funkar till nästan alla bilar…

Blog ImageFig 2: RAM i dess generella bemärkelse, vet ni inte hur det ser ut så vet ni nu och vet ni inte detta sen tidigare så; “Vafan gör ni på min blog?”

Jaja i min värld är det väl lika lätt och jag är väl naiv att alla har en lagom teknisk förståelse, eller kan läsa en manual. Men om vi kollar det rent brett, är det inte jävligt konstigt ändå? Inte? Nähe men skit i det då… Men jag lyckades väva in bilsnack igen!

Blog ImageFig 3: Luftintag för bromsar och hjullager osv, ökar livslängden en stänk. Se va lätt gjort? *Smeeeeeeeek*