Ibland kan man undra vad vissa utvecklare tänker, jag menar t ex Microsofts utvecklare. När de konstruerar en plattform som dels i sig redan har problem och sedan säljer detta + att dom har ytterligare mjukvara som man “behöver”. Speciellt när en serverinstallation av ett OS från MS och ett affärssystem som begär följande komponenter vilket sedan resulterar till att serverinstallationen i sig slutat fungera som den gjorde hyfsat bra innan. Ibland undrar jag helt enkelt “Har dom ens testat detta?” och vart hamnar då en sån som jag, jag blir ju plötsligt en demotestare som rapporterar detta till en MS kunnig utvecklare där dom i sin tur tycker att det hamnar om flertal faktorer (utan motivering).
Blog ImageFig 1: MS = Error.

Detta slår mig nästan varje gång jag löser ett problem själv; “Varför ska jag veta detta bättre än dom som gjort produkten?”. Vad händer om detta skulle vara andra aspekter i livet. Oj! Och som en storm av sammanträffande så har jag en historia när jag var på Axess akuten (boleria fästing, don’t ask). På plats skulle dom kolla mitt hjärta, just in case, vilket resulterade till att dom drog fram en fancy IBM thinkbook med alla tillbehör, kopplat till ett gäng sonder som skulle placeras runt på kroppen (nej inte i rektum). Väldigt flashigt tänkte jag som fascineras av allt som blinkar och tjuter, men av min förvåning blåskärmar produkten (harkel). Var det mig det var fel på var ju min första tanke men i samma bråkdel av sekund jag tänkte detta så kom jag ju på att “Ja förfan det är ju Windows, vad ska man säga”. Där stod den stackars sköterskan helt oförstående till varför en EKG maskin plötsligt kan faila, den ska ju bara mäta pulsen? Sen varför man har en laptop med Windows som sköter EKG analyser är för mig ett mysterium bara det. Anywho… Jag fann mig själv då supporta denna stackare så att EKG’n skulle funka igen, ja you name it:

Jag: -“Håll nere strömknappen, vänta 10 sekunder, boota upp, vänta tills du ser välkomstskärmen, logga in… Jasså du kan inte logga in? Ja hämta läkaren då… *tick tack tick tack tick tack* (inte hjärtat alltså) … ”

Doktorn: -”Hej “Svante” heter jag, jag skulle logga in på en “datamaskin”?” osv osv osv…

Vilken tur att jag inte var döende, eller? Jag menar hur skulle jag då supporta henne om jag inte levde till 100 %. Eller vänta nu, patienter kanske inte ska supporta läkare och sköterskor han/hon inte jobbar för när man är där som kund/patient…
Blog Image
Fig 2. Fästing.

Ja se sjukvården i Sverige, där kan vi snacka roliga historier, allt för många involverar ju mig dock, vilket inte passar till denna blogg. Men som ett kul avslut var när jag flyttade in till GBG så var jag på en årlig hälsokontroll som ungdom då mitt ben är sedan tidigare brutet på 3 ställen (kampsport/idrott osv). Där jag fick argumentera med läkaren att det inte var mitt högra ben som skulle röntgas utan faktiskt mitt vänstra ben.

Doktorn: -“Nej du har fel, på papperet står det här att du har haft trauma på ditt högra ben!”

Jag: -“Nej det är faktiskt mitt vänstra ben!”

Doktorn: -“Meh… Det står här… Äh vafan vi får väl ändra detta då… Är du säker???”

Jag: -“Med tanke på att jag gått med gips i 6 månader och suttit i rullstol med det här benet uppe så är jag rätt så jävla säker att det är mitt vänstra ben…”

Doktorn: -“Ja då får du vänta tills vi ändra detta i din profil, det kommer dröja några timmar till…”
Blog ImageFig 3: En bra mental bild över sjukvård och IT?

Citat: – “IT you gotta love it…” – cpunk