Längst ner vid sidan av hagakyrkan finns en Italiensk restaurang, typ spagetti-köket eller något vad den nu heter. Där är sallad en viktig vara tydligen, var av en brysk köksmästare står och hojtar in beställningar från folkmassorna. Och idag fick jag en uppläxning att den öppna salladsbuffén får man inte ta hur mycket sallad man vill.

Öh!: Ingen mer sallad nu mannen! Det är öppen buffé!

Min automatiska respons blev: “Oj, jag visste inte att det var öppen buffé, ska jag lägga tillbaka salladen?”

Där hans automatiska respons blev: “Nej så kan du inte göra, tänk om alla skulle göra så!” (antar att han menar om alla skulle lägga tillbaka salladen? Eller?)

Där jag kommer på mig själv och resonerar högt: “Men varför kallas det öppen buffé och varför argumenterar vi om sallad?” Som besvaras med en fnysning innan jag hinner räcka fram en tjuga för att han inte ska svimma av stress…

Ja så där ser ni gott folk, lågkonjunkturen har tydligen gjort sallad dyrt att importera för restaurang-ägare, pasta och strimlad ko är alltså billigare att förtära.

Så vet hut era jävlar som försöker ta mer sallad!

Blog ImageFig 1: Salladsmonstret! Tar du för mycket sallad så kommer han och bögrånar dig!