Här bygger jag om servrar, stoppar in minnen och kastar gammalt som inte kan användas med dagens standarder, för jobbet…

Men jag är ju fortfarande lite stolt av mig för att slänga vissa maskiner som fortfarande kan prestera bra med rätt peng och lite kreativitet.

En HPDL360 G4 som fortfarande är en 64-bitars maskin kan fortfarande användas till en hel del tjänster som inte är virtualisering. Då ska man inte kasta…

Så i med 8 GB ram och en CPU som var från en äldre maskin, dock hade man ju ingen passande fläns för CPU:n, men det är inget som en gammal Pentium 2 fläns, en bågsåg, bord med hållare samt en fil inte kan dunkas ihop smiley

Fig 1: Skräckbygget…

Resultat: Bågarna som trycker ner CPU;n passar perfekt mellan piggarna på flensen, jag lät den puta ut strax under RAM-sockarnas klamrar för att få maximalt mängd av flänsen kvar. det fanns en viss distans kvar mellan flänsen och CPU;n så jag fick såga av 2 bitar (inte bara en som på bilden), som brickor, fila ner dom lite samt sätta lite zinkpasta mellan varje bricka fram till flänsen. Med chassi och allt på så kyler servern som den alltid gjort, varvar upp fläktarna vid lite belastning när den arbetar lite hårdare typ; windows update/komprimera filsystem osv. 5 timmars drifttid med massa processer igång visade att den arbetade som vanligt utan krascher…

Sådär sparade man in på en “HP Proliant ML350 CPU Processor Fan & Heatsink”

> Pris: 1 120:- + moms med typ 30 minuters arbete sammanlagt…

Nu väntar jag bara på en till CPU med den riktiga kylningen på och 2 HDD så är burken redo att servera tjänster några år till med Windows Server 8/2012…

Btw, tack Datanova för zinkpastan och de bra priserna på resten av prylarna!