Nu pumpar hon rejält!

AM Bilservice lade det sista krutet på motorn för att återställa den till originalskick och inget dåligt jobb gjorde dom heller. För en löjligt liten penga-lapp så fick jag en behandling på bilen man sällan kan hitta någon annanstans för det priset.

Fig 1: Den här killen stod och putsa på bland annat mitt Grenrör i 2 dagar… Låter snuskigt, men det är sant

Fig 2: Rent och fint (eller iaf “renare”)

Fig 3: Skräp-packningarna mellan Grenrör och Turbo samt Grenrör till top…

Fig 4: Medans putsningen pågick så passade dom på att byta till iridium stiften, lägga nya slangklämmor, rörisoleringar m.m. som börjat ge sig med åren…

Resultatet är helt otroligt vilken skillnad motorn kan prestera nu när det inte läcker i trycket. Motorn rappar upp sig kvickt och turbon reagerar väldigt mycket bättre, det är makalöst hur något så litet som just tryck samt läckage kan förstöra prestandan så avsevärt mycket. Men nu är det roligare än någonsin att köra, så testperioden kan äntligen sätta igång, ska köra den ganska hårt nu framöver tills jag känner mig mogen samt modig att uppgradera turbon samt intercoolern.

Under vintern eller början av våren så är nya D2 stötdämpare (som är reglerbara) på beställning så fort Street Performance startar sin kampanj igen.

smiley*Hoppar runt som ett litet barn* smiley