Vi bestämmer oss för att smita tillbaks till Kyôto efter all helgens träning på gymmet samt latande på hotellet. Måndagar i Kyôto brukar det nämligen vara marknad som jag nämnde sen förra året. Whitney, hans syster, jag och Niklas drar oss iväg från ôsaka vid 9 snåret.

Väl där möts vi av en väldigt kvav värme med små glimtar av sol som strålar ner då och då, tillräckligt för att vi alla svettas floder där vi står på marknaden. Det är prylar överallt som vanligt, det mesta har man ju redan ögnat igenom sen förra gången men idag är jag ute efter en cool samurai mask som ska pryda resten av min samling av vapen replikor på väggen där hemma.

Fig 1: Massor med prylar!

Efter några timmars vandrande genom marknaden så väljer vi att gå åt vardera håll, jag och Niklas vill gå in i parken där Tôji tower står och Whitney samt hans syster behöver fotmassage som praktiseras aktivt i en av stånden på marknaden.

Parken är väldigt vacker och chockerande mkt smådjur överallt, det är fiskar i sjön, sköldpaddor som står och grillar sig i solen samt insekter som springer runt omkring på vattnet, dom verkar alla vara vana vid besökare och rör knappt en lem när dom ser oss stå där och fota.

Fig 2: Posera bland djuren osv…

När vi väl möter upp familjen Wells så är dom färdig-misshandlade på ben samt fötter och står där lite loj med ett leende. Dom ser vansinnigt avslappnade ut och nu är vi alla trötta på att svettas. Vi handlar klart och beger oss hem…

Jag och Niklas sitter och halvsover på tåget hem och snackar lätt om dagens eskapader, vi inser sakta att vi lyckats bli solbrända trotts den latenta solen, det är helt sjukt vad lurig solen är när man är Kyôto för det är ju inte första gången jag lyckas bli bränd där. Men som tur var s hade jag kvar den underliga mirakelkrämen jag köpte här förra året.

Fig 3: Av alla underliga prylar man hittar på Marknaden så såg jag nog det mest underliga denhär gången. Ladies and Gentlemen, I give you, suspekta stenskulpturer och Leffe, min favvo öl…

Nu vill vi bara tillbaks till gymmet för att simma och ta det lugnt i vattnet efter en lååååååång och svettig promenadsdag… Jag har ju en date med massage-stolen, hon har ju saknat mig…