Rävspel tänker ni, då jagar man räv eller så spelar man en räv. Nej det är snarare det andra som man sällan erkänner sig göra. I arbetslivet så är det att framstå som en “åtråvärd-resurs”, lik arbetssysslor som att sälja “sig” för att nå framgång. Alltså beteendet inte handlingen att sälja sig som fysisk produkt. Det är alltså inte prostitution vi pratar om, mer “mental” prostitution.

I social-livet klassas detta som att “flörta” när det gäller att jaga fysiskt umgänge på sexuell skala. Dock ska man inte bland ihop en lätt flört med rävspel, det är bara en av många funktioner som landar på just “spelet”.

Ska man summera så blir det nått såhär…

Strategi för arbetet (framgångsrikt/initiativtagande):
* Jag har kompetens
* Jag har kompetens snart eller låtsas ha det så ingen står emot mig
* Jag är vältalig och aldrig svag inför den som håller i min lön
* Jag är vänlig och tillmötesgående på krav utifrån kund och beställare
* Jag kan alltid stå till tjänst med arbete för att få lön
* Jag är lojal mot min arbetsgivare för att få lön

Strategi för social-livet (fysiskt/sexuellt):
* Jag är åtråvärd och bär på smaskiga hemligheter
* Jag låtsas vara mörk och hemlig
* Jag säger bara bra saker och inte vad jag egentligen tycker för att få dig
* Jag är vänlig och tillmötesgående på krav utifrån dig
* Jag kan alltid stå till tjänst och hjälper dig för att få dig
* Jag är eller kommer bli lojal mot dig

Fig 1: Räv.

Jag skulle vilja skriva något om vart hederskonceptet hamnar här men tyvärr så har heder inget med saken att göra… Rävspel är för att man har ett mål…

Alla gör det, alla kommer fortsätta göra det, för det gynnar både dig och den utpekade. För att citera en säljare inom IT som jag för hans eget bästa sätter som anonym i detta sammanhang:

-”Är du ärlig så säljer du ingenting, vill du ha något så får du oftast ljuga…” – Anonym

Nu när man skrivit detta så blir man lite svag i knäna för hur vulgärt det låter och allra minst hur falsk man egentligen måste vara för att ta för sig. Men jag tror att vi alla kan vara överens över att vi har/kommer eller ska vara såhär idag…