Om man kan säga avancerade saker så ställer man andra mot väggen. Lite som en politiker kan försvara sig eller en samurai med fet rustning och vass tunga (svärd).

Alla flockas runt denne person på arbetsplatsen vid möten eller liknande, nickar instämmande till omöjliga processbeskrivningar med akademisk relevans (om man nu jobbar inom akademin som jag gör), försöker förstå eller åtminstone låtsas.

Blog ImageFig 1: Floskel genererad text!

Efter flera timmars ordbajsande från vad som anses vara en tid man håller möten kl 08:00 (ungefär då jag börjar komma ihåg hur man använder fötterna för att gå), så lämnar samtliga parter kontoret med ett mindre smil av -“Jah! Där satt den, nu har vi gjort bra arbete!” När man i själva verket 80 % av fallen inte skapat mer än förvirringar. Förvirringar som sedan är så relevanta att hela verksamheten påverkas negativt om det inte görs, sålänge det finns på papper och så länge nån tänkt på att göra något på papper så är det som dendär leken “kyckling mamman” (det finns några safe zoner man kan undvika räven som jagar, man kan stå där i 3 sekunder sen måste man springa vidare). Man springer alltså till en av dessa zoner nu och skriker; SAFE! smiley, iaf tills nästa processarbete ska göras.

Själv har jag lyxen att stå något som utanför då jag bara jobbar till större del med teknik och laboration av teknik. Sen kommer chocken, nånstans där står mitt namn och jag ska tydligen också skriva nått i denna processbeskrivning, då känner man sig inte intelligent alls… Men varför det? Bara för att man inte kan ordbajsa duktigt, är man mindre begåvad då? Eller borde man ha mindre lön bara för det?

Vad händer med alla stackare på volvo-bandet, toa-städarna i innerstan eller folk inom vården, varför ska dom slita så dom dör i förtid medens jag sitter med vattniga ögon en morgon och försöker se smart ut.

När dagen närmar sitt slut, när de som ordbajsat bäst kan gå hem eller ta en tidig öl, så smyger jag en lur i soffan innan träningen… och skäms… (för att jag kan ta en lur)…

Blog ImageFig 2: Process-hanterare av alla slag är mer eller mindre hatade, men exkluderas dom så blir inte saker signerade, kontrakterade eller värdesatta i affärsmiljöer… Hata dom inte, dom mår nog redan ganska dåligt… Men dom torkar antagligen tårarna med sin porche eller liknande…